logo
Volg ons:

Cursus rolstoelsporten: "Sporten In Een Rolstoel"

"Sporten in een rolstoel" is een cursus die het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant organiseert samen met Basketball Experience NL.

Voor veel mensen met een beperking biedt een rolstoel mobiliteit en zelfstandigheid. Deze cursus is bedoeld voor gebruikers van handbewogen rolstoelen en stelt de deelnemers in staat om zijn of haar (sportieve) rolstoel optimaal te gebruiken.

Tijdens de lessen van "Sporten in een rolstoel" wordt er gewerkt aan de houding, het maken van transfers, de kennis over de (sport)rolstoel en specifieke vaardigheden die goed van pas komen bij sportieve activiteiten. Daarnaast geven we informatie over de juiste rolstoel maten, specificaties en zullen verschillende sportverenigingen korte workshops verzorgen zodat men kennis kan maken met de verschillende rolstoelsporten die aangeboden worden in de regio.

Uiteraard zijn ook partners en/of begeleiders van harte welkom en kunnen leiders en trainers, die actief zijn in sporten voor mensen met een lichamelijke beperking, hun inzicht en inlevingsvermogen verbeteren door deel te nemen aan de lessen.

Inhoud cursus "Sporten in een rolstoel"

De cursus bestaat uit zes lessen van 1,5 uur. Er zijn sportrolstoelen beschikbaar, maar u kunt natuurlijk uw eigen sportrolstoel gebruiken. De deelnemers ontvangen een handleiding met de behandelde informatie als naslagwerk. Voor inwoners van de gemeenten Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk is de cursus gratis. Voor inwoners uit overige gemeenten zijn de kosten € 60,- per persoon.

Wil je meer informatie? Neem dan telefonisch (013-5325868) of per email contact op met het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant.