logo
Volg ons:

Sporten op speciaal onderwijs

Leerlingen op het speciaal onderwijs willen graag sporten, maar vinden het vaak spannend om naar een club te gaan. Daarnaast bieden veel verenigingen graag activiteiten aan voor kinderen en jongeren met een beperking, maar weten ze niet goed hoe ze hen kunnen bereiken. In samenwerking met "Sport na school" en verschillende sportaanbieders, vinden daarom op diverse scholen voor het speciaal onderwijs in de regio Midden-Brabant sportclinics plaats.

Methodiek "Sport na school":

  1. Tijdens de clinicperiode worden gedurende de bewegingslessen op school lessen verzorgd door sportaanbieders. In deze lessen maken de leerlingen kennis met de sport en de trainer/begeleider.
  2. Na deze periode worden er naschoolse clinics verzorgd door dezelfde sportaanbieder. Leerlingen die enthousiast zijn geworden kunnen zo de sport nog wat beter leren kennen.
  3. Aan het einde van deze tweede periode kunnen de leerlingen lid worden van de vereniging/club en mogen vrijblijvend een aantal proeflessen op de club zelf volgen.

Indien er intensievere begeleiding nodig is, kan de sportcoach ingezet worden.

Doel van Sport na school:

Voor leerlingen speciaal onderwijs:

  • Leerlingen kennis laten maken met verschillende sporten
  • Leerlingen stimuleren tot sport- en beweegactiviteiten
  • Leerlingen stimuleren om lid te worden van een sportclub/vereniging

Voor sportaanbieders:

  • Mogelijkheid om eigen sportaanbod te promoten
  • Leden werven.
Meer informatie

Wilt u meer weten over "Sport na school" neem dan telefonisch (06 210 00 132) of per email contact op met het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant.