logo
Volg ons:

Bewegen Op Recept In de Sport (BORIS)

In de zorg uit de zorg

Een sportaanbod op maat kan voorkomen dat de gezondheid van chronisch zieken verslechtert. Het houdt mensen fit en voorkomt daardoor ook gezondheidsklachten. Bovendien haalt een gezamenlijke bewegingsactiviteit mensen uit hun isolement. Het stimuleert deelname aan de maatschappij en geeft mensen meer regie over hun eigen leven.

Lid worden van een sportvereniging, jezelf inschrijven voor fitness of samen een wandeling maken. Voor veel mensen heel vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Om inwoners die behoefte hebben aan beweging over de drempel te helpen, werd begin 2014 in Tilburg-West en de Reeshof gestart met Boris. Dit staat voor Bewegen op recept in de sport.

Voor wie is Boris bedoeld?

In eerste instantie richtte Boris zich vooral op mensen van 45 jaar en ouder. De focus ligt op geïsoleerde ouderen, allochtone vrouwen en mensen met chronische klachten. Maar in principe is Boris voor iedereen van 18 jaar en ouder die een zetje nodig heeft om in beweging te komen.

Doorverwijzen, kennismakingsactiviteiten en introductielessen:

Ouderen en mensen met chronische klachten komen regelmatig bij hun huisarts of praktijkondersteuner. Deze en andere doorverwijzers brengen hen in contact met sportaanbieders uit de wijk die beweegactiviteiten op maat aanbieden. In de Reeshof is het gezondheidscentrum Reeshof hier heel actief in.

Meer weten over het BORIS traject?

Neem dan contact op met Mieke Goedmakers, consulent Seniorensport, gemeente Tilburg.

E: mieke.goedmakers@tilburg.nl
M: 06-41662318 (di/wo/do bereikbaar)