logo
Volg ons:

De sport- en beweegcoach van Midden-Brabant

De Sport-en beweegcoaches van het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant helpen mensen met hun sport- of beweeggerelateerde vragen. Via deze weg helpt de sport-en beweegcoach bij het vinden van de juiste activiteit binnen het aanbod van aangepaste sporten in de regio en naar de wensen en behoeften van degene die wil gaan bewegen of sporten..

Wil je gaan sporten of meer bewegen? Weet je niet wat je leuk vindt of wat een geschikte sport- of beweegactiviteit voor jou is? Heb je graag hulp bij het zoeken naar sport- of beweegaanbieder die bij jou past? Samen met de Sport- en beweegcoach gaat u onderzoeken welke sport- of beweegactiviteit u zou willen uitproberen en bij welke aanbieder dit mogelijk is. Ook vragen over vervoer, aanschaf kleding en materialen om te kunnen sporten evenals de kosten hiervan worden samen besproken.

Wanneer de keuze duidelijk is, legt de Sport- en beweegcoach de contacten met de aanbieder en spreekt in overleg proeftrainingen af. Indien nodig gaat de coach ook enkele keren mee naar de training om te helpen. Op deze manier heeft niemand meer een reden om niet in beweging te zijn. Laat de sport- en beweegcoach jou ook helpen!

Meer informatie

Wilt u meer weten of een afspraak maken met de sportcoach kijk dan voor meer informatie in de Sport-en beweegcoachfolder of mail naar sportcoach@tilburg.nl.

Ook voor verwijzers kan de Sport- en beweegcoach van het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant een uitkomst bieden. Bent u een verwijzer en heeft u een cliënt of patiënt die op zoek is naar een geschikte sport of beweegactiviteit, maar weet u niet wat voor mogelijkheden er voor hem/haar zijn op het gebied van aangepast sporten en bewegen? Heb je zelf niet de tijd of expertise om passend sport- of beweegaanbod voor diegene te vinden?

U kunt de Sport- en beweegcoach in zetten om mensen met een beperking te helpen bij het vinden van een passende sport- of beweegkeuze en hen te begeleiden naar een geschikte aanbieder in de regio. Na een intakegesprek, waarin duidelijk moet worden naar welke activiteit de voorkeur gaat, wordt gezocht naar sport- en beweegmogelijkheden op maat om aan de behoefte te voldoen. Dit kan binnen het reguliere sport- en beweegaanbod en indien nodig aangepast. Afhankelijk van de behoefte en de beperking van de cliënt, kan de Sport- en beweegcoach de cliënt begeleiden tijdens de proefperiode bij een aanbieder van zijn of haar keuze.

Ook voor verwijzers