logo
Volg ons:

Samenwerken

Samenwerken is erg belangrijk voor het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant. Naast de gemeentelijke samenwerking heeft het Steunpunt heeft goede contacten met o.a. partners uit de sport, het (speciaal) onderwijs, de zorg, welzijn en overheid. Samenwerkingsverbanden met deze partners en organisaties zijn voor ons van wezenlijk belang. Door samen projecten op te zetten en hierbij de specifieke expertise en het eigen netwerk van een organisatie in te zetten kunnen we mensen met een beperking stimuleren om aan een sport- of beweegactiviteit deel te nemen zodat zij participeren in de maatschappij en aan een actieve leefstijl werken.

Wilt u meer informatie over mogelijkheden tot samenwerking? Neemt u dan telefonisch (06 210 00 132) of per email contact met ons op.

Ook is het mogelijk partner te worden van het Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant. Wilt u zich bij ons aansluiten, dan kunt u zich hier inschrijven. De volgende partijen gingen u al voor..

Partner voorbeelden

  • Met het revalidatiecentrum Leijpark wordt o.a. samengewerkt in het sportloket waarbij de sportcoach ingezet kan worden.
  • Met het participatiewerk van ContourdeTwern worden regelmatig evenementen georganiseerd om mensen met een beperking kennis te laten maken met sport- en beweegactiviteiten.
  • Het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant ondersteund het proces waarbij patiëntenverenigingen bezig zijn om gezamenlijke sport- en beweegactiviteiten op de zetten voor hun leden. Dit aanbod staat onder deskundige begeleiding van een paramedicus en sporttechnisch kader. Hierdoor wordt er een veilige beweegomgeving voor gecreëerd voor mensen met een chronische aandoening.
  • Het project "Sport na school" wordt samen met het speciaal onderwijs gerealiseerd. Sportaanbieders uit de omgeving bieden clinics aan tijdens de schooltijden en na school om leerlingen te stimuleren deel te gaan nemen aan een sport.