logo
Volg ons:

Over het Steunpunt Aangepast Sporten

Het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant is een samenwerkingsverband tussen 7 gemeenten. Binnen de aangesloten gemeenten Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk willen wij iedereen met een beperking of handicap aan het bewegen krijgen. Hierbij kan het gaan om mensen met een auditieve- (doof/slechthorend), lichamelijke -, verstandelijke - of visuele- (blind/slechtziend) beperking, een chronische aandoening of gedragsproblematiek(stoornis in het autistisch spectrum/adhd/add).

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen! Tijdens het sporten werk je aan een betere conditie en bouw je sociale contacten op. Natuurlijk geldt dit ook voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Dus heeft u een beperking of handicap en vraagt u uzelf af of er een sport is die u in uw buurt zou kunnen beoefenen? Neemt u dan telefonisch (06 - 210 00 132) of per email contact met ons op, wij helpen u graag!

Daarnaast zijn wij er uiteraard ook voor de sportaanbieders die sportactiviteiten aanbieden voor mensen met een beperking of hiermee willen starten. Wij kunnen uw initiatief ondersteunen door te helpen bij het werven van nieuwe leden, de bevordering van deskundigheid en advisering op het gebied van financiële vraagstukken.