logo Uniek Sporten

Nieuwsoverzicht

Kom kijken bij het SVG Zoontjes Cuptoernooi!

Tuesday 09 October 2018

Op zaterdag 27 oktober organiseert SVG het jaarlijkse SVG Zoontjes Cuptoernooi. Dit leuke en gezellige zaalvoetbaltoernooi wordt gehouden in sporthal De Blaak in Tilburg. Teams op C-niveau spelen een aantal wedstrijden tegen elkaar om de Zoontjes Cup te bemachtigen.

Woensdag 14 november Wereld Diabetes dag

Monday 08 October 2018

Samen met de GGD Hart van Brabant, Thebe, ContourdeTwern en de Gemeente Tilburg wordt er op Wereld Diabetes dag een informatie bijeenkomst Diabetes georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u zich gratis laten prikken op bloedsuiker en wordt er informatie gegeven over :

  • diabetes: hoe kunt u het voorkomen? hoe merkt u het op? wat kunt u eraan doen?
  • Wandelworkshop, met gebruik van stappenteller en informatie over de app ‘wandelen in de wijk’.
  • Gratis leefstijl advies en informatie over beweegactiviteiten in de wijk.

De bijeenkomst vindt plaats in Wijkcentrum Spijkerbeemden, Don Sartostraat 4 in Tilburg van 12.00-15.00 uur

Meer informatie: Annemarie Brouwers GGDHvB: 06-51911074

Gastvrijheid... dat is toch heel normaal?!

Monday 08 October 2018

Welkom op de club

92% van de horecabedrijven vindt zichzelf gastvrij, maar de klantbeleving ligt tussen de 8 - 15%. In de sport zijn deze cijfers vergelijkbaar. Is jouw club wel echt zo gastvrij als je denkt?

Op donderdag 25 oktober van 19:30u - 22:00u verzorgen wij een themabijeenkomst op het gebied van gastvrijheid. In deze sessie kijk je met andere ogen naar de beleving van sporters op je vereniging en zie je kansen om hen te binden en te behouden. Want gastvrijheid is nog zo veel meer dan de bar en kantine... Of je nou bestuurder bent, trainer of barpersoneel... jullie zijn welkom! Dit is niet de sessie die je van te voren verwacht. Je wordt gegarandeerd aan het lachen gemaakt en op een andere manier aan het denken gezet. Aan de hand van creatief denken doorbreek je vaste denkpatronen en kom je tot nieuwe oplossingen en ideeën voor jouw vereniging. Concreet en praktisch, zodat je meteen aan de slag kan! De sessie wordt gegeven door Start2Create. en is ook voor alle aangepast sport- en beweegverenigingen uit de regio Midden Brabant.Voor meer informatie en aanmelden mieke.couwenberg@tilburg.nl

Thema-avond : G-Voetbal, wij doen mee!

Monday 08 October 2018

Op woensdagavond 31 oktober organiseert Stichting Samen RKC in samenwerking met de KNVB en Fonds Gehandicaptensport een thema-avond in het kader van voetballen met een beperking, met als thema:

G-Voetbal, wij doen mee!

Deze avond komen verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord die hun licht werpen op hoe G-voetbal nu in zijn werk gaat, en waar je allemaal tegenaan kunt lopen. Daarnaast worden ook handvaten gegeven hoe u dit als ouder, begeleider, trainer of club aan kunt pakken.

Het conceptprogramma ziet er als volgt uit:

  • Inloop 19:00 uur
  • Opening 19:15 uur
  • Presentaties van ervaringsdeskundigen en ruimte voor vragen en discussie 19:20 uur
  • Afsluiting 21:20 uur

Om u alvast kennis te laten maken met één van onze sprekers verwijs ik u graag door naar het volgende artikel: http://www.stichtingsvg.nl/suzanne-stond-in-haar-trouwjurk-een-balletje-hoog-te-houden/

Wij heten u op 31 oktober graag welkom in het Mandemakers Stadion te Waalwijk.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@samenrkc.nl

Ook voetbalgek? Kom trainen bij het dames G-team in Tilburg!

Monday 08 October 2018

Voetbalclub SVG uit Tilburg heeft al jarenlang een goed lopende G-afdeling. Dit jaar hebben ze het voornemen een G-dames voetbalteam te starten. Als je een vrouw(met een beperking) bent en ouder dan 14 jaar ben je heel erg welkom om samen met andere vrouwen te trainen en wedstrijden te spelen. SVG is een gezellige kleine vereniging, die aan de competitie mee doet en vaak gevraagd wordt voor leuke voetbaltoernooien.(bijvoorbeeld de Nationale Special Olympics)

Het is de bedoeling dat er getraind wordt op maandag van 20.00-21.00 uur. Je kunt gratis mee trainen om te kijken of het je bevalt.

Ben je geïnteresseerd of ken je iemand waar dit een geweldige activiteit voor is neem dan contact op met de coördinator van het G-voetbal:

Peter Balmakers: pbalmakers@gmail.com of 0645969989

Bewegen naar Beter nu ook in Tilburg!

Monday 03 September 2018

Sinds kort biedt FysioHolland Tilburg het programma Bewegen naar Beter aan. Chronisch zieke Tilburgers (o.a. met diabetes, COPD of hart- en vaatziekten) krijgen met het programma Bewegen naar Beter extra hulp om hun gezondheidsklachten te lijf te gaan. Het medicijn: beweging en plezier.
Binnen Bewegen naar Beter hebben huisartsen en praktijkondersteuners een centrale rol. Zij beslissen of een patiënt in aanmerking komt voor deelname. Patiënten worden rechtstreeks doorverwezen naar geschikt sportaanbod of krijgen hulp van een sportconsulent en/of een fysiotherapeut. Bewegen naar Beter is een samenwerkingsprogramma tussen het Steunpunt Aangepast Sporten/afdeling Gemeente Tilburg, FysioHolland-JOFIB en huisartsen. Dit met als doel om een persoon binnen 4 maanden van een intensief traject fysiotherapie naar het regulier sport- en beweegaanbod te helpen.

Uw begeleider Yoeri van Assouw (Bewegingstherapeut) beantwoord graag al uw vragen. Neem daarvoor contact op met de FysioHolland-JOFIB praktijk in Tilburg." Dit kan door een email te sturen naar y.vanassouw@fysioholland.nl

Voor meer info over het sport- en beweegaanbod klik hier