logo Uniek Sporten

Maand

28-May

t/m

03-Jun

BNP Paribas World Team Cup tennis

De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, en te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. In de afgelopen 31 jaar heeft het Nederlands vrouwenteam 29 keer de titel gewonnen. In 2014 werd de World Team Cup voor het laatst in Nederland georganiseerd, in Alphen aan den Rijn. Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB: “Als toonaangevend land in het rolstoeltennis voelde de KNLTB de verantwoordelijkheid om de grootste wereldwijde rolstoeltennisevenementen naar Nederland te halen. Op deze manier hopen we de bekendheid van rolstoeltennis te vergroten en mensen (met en zonder) beperking kennis te laten maken met rolstoeltennis en de mogelijkheden daarvan. Daarnaast kunnen onze nationale toppers nu in eigen land laten zien wat ze in huis hebben.”

De wedstrijden van de World Team cup worden gespeeld bij de Apeldoornse tennisverenigingen TC Sprenkelaar en TV de Maten.

08-Jun

t/m

10-Jun

Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Op deze spelen zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 22 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. Deze is op vrijdag 8 juni in stadion de Vijverberg in Doetinchem. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam.

De inschrijving voor de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 start op 8 januari 2018 om 10:00 uur en sluit op 1 maart 2018 om 00:00 uur

30-May

t/m

19-Jul

Workshop en proeftrainingen Racerunning bij AV Attila.

Op donderdag 21 juni start AV Attila met een workshop Racerunning. Kinderen en jongeren (vanaf 6 jaar) , die regelmatig gebruikmaken van een looprek of rolstoel kunnen een racerunner (loopfiets met borststeun) uitproberen.

De workshop vindt plaats op donderdagavond van 18.30 tot +/- 20.00 uur op de Atletiekbaan van AV Attila in Tilburg (achter het Willem II-stadion)

Bij voldoende belangstelling zullen in juni en juli nog 3 proeftrainingen plaatsvinden. Deelname aan workshop en trainingen is gratis.

Voor meer informatie en opgeven voor deelname aan workshop stuur een mail naar: a.edelmanbos@vumc.nl

Inschrijven / Aanbieden

Inschrijven

Geintresseerd in één van de bovenstaande evenementen ? Schrijf je dan nu hier in.

Aanbieden

Wilt u uw geplande evenement aanbieden ? Biedt hier uw evenement aan.

Prijsvraag

Meedoen met onze prijsvraag? Klik dan hier en vul uw gegevens in.