logo
Midden Brabant

Nieuwsoverzicht

Open trainingen Para zwemmen KNZB
Thursday 19 October 2017

Para-zwemmen is dé sport voor jongeren met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. Voor bijna iedereen is plek binnen para-zwemmen. Een lichte of pittige beperking: het maakt niet uit.

De KNZB organiseert in het seizoen 2017/2018 zes activiteiten voor jongens en meisjes met een beperking die jonger zijn dan 15 jaar met belangstelling en enthousiasme voor zwemmen. Enthousiaste paralympische zwemmers begeleiden de 6 bijeenkomsten.

  • 4 november – zwembad Amersfoort

Een zwemtraining onder leiding van de zwemmers van de Paralympische ploeg die naar de WK in Mexico zijn geweest. Je krijgt een presentatie over de dromen van een Paralympische Zwemmer en een meet en greet met de Paralympiërs.

  • 17 december – zwembad Eindhoven

Gezamenlijk kijken naar de Nederlandse Jeugdkampioenschappen (met deelnamen van het Paralympisch jeugdteam) en een zwemtraining van en ontmoeting met een Paralympische zwemmer.

  • 20 januari – zwembad Amersfoort

Bij het Paralympisch zwemmen kijken we naar mogelijkheden en je sterke punten. Sport geeft veel plezier, je ontmoet leeftijdsgenoten en je kan laten zien wat je kan, Bovendien erg goed voor je persoonlijke en lichamelijke ontwikkeling.

  • 17 februari – zwembad Drachten mbv zwemclub Heerenveen.

Heerenveen is 1 van de vele verenigingen in Nederland die laat zien dat zwemmen een sport is dat bijzonder goed kan integreren.

  • 7 april – Hofbad Den Haag

Op 7 april wordt er een grote internationale wedstrijd gehouden in Den Haag. Deze wedstrijd heet de SwimCup. Kijken naar al die topzwemmers geeft inspiratie. Valide sporters (bijvoorbeeld Ranomi Kromowidjojo) en alle Paralympische Sporters proberen zich dit weekend te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen.

  • 26 mei: open tribune training in Amersfoort

Meekijken met de training van de Paralympische sporters op weg naar de Europese Kampioenschappen. Maar je gaat niet alleen kijken. Je mag ook meedoen met een zwemtraining met medewerking van Paralympische zwemmers.

Interesse?

Zwemmen is een sport die je bij vrijwel alle bij de KNZB aangesloten verenigingen kunt beoefenen. Wij zijn altijd bereid mee te denken waar je het beste terecht kunt en je een extra duwtje in de rug te geven als dat nodig is. Wij vinden zwemmen ontzettend leuk en delen graag onze passie voor water met jou!

Exacte tijdstippen van de bovengenoemde activiteiten en meer informatie kun je krijgen door een mail te sturen naar de talentcoach van het Paralympisch Zwemteam: jeanet.mulder@knzb.nl. Je kunt haar ook bellen: 06 14934803

We zien je graag.

Bijeenkomsten georganiseerd door "Tilburg voor iedereen"
Thursday 19 October 2017

Iedereen doet mee in onze samenleving!

Sinds 14 juli 2016 geldt het VN-Verdrag voor rechten van mensen met een beperking. Hierin is onder andere bepaald dat je recht hebt om zelfstandig te wonen, naar school te gaan, het openbaar vervoer te gebruiken en te werken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er in Tilburg geen drempels meer zijn voor mensen met een beperking? Een aantal maatschappelijk betrokken organisaties organiseert samen met de gemeente Tilburg in november vier bijeenkomsten waar mensen met een beperking hun ervaringen en wensen kunnen delen. De ideeën en ervaringen neemt de gemeente Tilburg mee in het opstellen van een plan van aanpak voor een inclusief beleid, voor een Tilburg voor iedereen.

De bijeenkomsten zijn op:

  • Dinsdag 7 november 2017, locatie: Ypelaar
  • Dinsdag 14 november 2017, locatie: Heyhoef
  • Donderdag 23 november 2017, locatie: Zuiderkwartier
  • Woensdag 29 november 2017, locatie: Kruispunt

Aanmelden kan via www.zorgbelang-brabant.nl/tilburg-voor-iedereen Namens de gemeente Tilburg zal wethouder Hans Kokke bij de bijeenkomsten aanwezig zijn.

Nieuw: informatie over Boris op onze website!
Tuesday 17 October 2017

Sinds deze week staat er onder het tabblad: Voor sporters het kopje Bewegen op recept in de sport.

Hier kan men informatie vinden over het project en de mogelijkheden tot sporten en bewegen voor mensen met een chronische beperking in Tilburg Reeshof en in West.

Neem hier eens een kijkje.

Vrije dansavond Dansclub De Kets
Monday 16 October 2017

Ga lekker dansen en nieuwe mensen leren kennen bij de vrije dansavond !

Met plezier hardlopen!
Wednesday 11 October 2017

Tilburg Road Runners organiseert in samenwerking met het Gezondheidscentrum Reeshof een pilot hardlopen voor mensen meteen dip, burn-out of andere stress gerelateerde klachten.

Uit onderzoek blijkt dat hardlopen een goed middel is om deze klachten te verminderen of zelfs tegen te gaan.

Vanuit het Gezondheidscentrum Reeshof start deze 8-weekse hardloop pilot onder leiding van een gekwalificeerde trainer vanaf half oktober op donderdag van 9.30-11.00 uur.

Er zijn nog wat plaatsen vrij, dus geef je snel op!

Voor meer informatie en inschrijven klik hier.


Inschrijving cursus "sporten met een rolstoel" verlengd!
Monday 09 October 2017

Heb je zin om nieuwe skills te leren om met jouw rolstoel lekker te kunnen sporten? Onze gratis cursus "sporten met een rolstoel" gaat binnenkort van start en je kunt je hiervoor nog steeds opgeven! Onder leiding van Toine Klerks van Basketball Experience NL leer je allerlei vaardigheden die je van pas komen bij het omgaan met jouw (sport) rolstoel. Een superleuke en leerzame ervaring!!

Geef je dus snel op. Voor meer informatie: ben.de.fretes@tilburg.nl

Uniek initiatief In Oisterwijk!
Thursday 05 October 2017

Vanaf september worden volwassenen en senioren, die slecht ter been zijn opgehaald met de Oisterwijkse Parel Express om naar hun sportactiviteit gebracht te worden. Op verschillende dagen en tijden worden er zwem, gymnastiek en wandelactiviteiten aangeboden, waarbij een gezonde leefstijl, maar ook de ontmoeting met andere mensen centraal staat.

Dit initiatief is in 2016 als een pilot gestart. Aangezien vervoer vaak het grootste probleem is om mensen aan het bewegen te krijgen is dit door de inzet van het mooie treintje goed opgelost.

Voor meer informatie: Karin Rentmeester info@stichtingoisterwijkcentraal.nl

Nieuwe in Tilburg: Ouder-kindyoga!
Thursday 05 October 2017

Kinderen hebben naast de vele inspanningen/prikkels, ook ontspanning en rust nodig. Kinderyoga kan dit bieden.

Bij elke les gaan de kinderen samen met hun ouder/begeleider mee op yoga avontuur. Er wordt altijd gewerkt met een bepaald thema: circus, boerderij, natuur etc. Samen leren de kinderen allerlei yoga houdingen, gecombineerd met leuke ademoefeningen en/of zintuigspelletjes.De les wordt altijd afgesloten met een visualisatie/ontspanningsoefening. Kinderyoga is veel speelser en actiever dan yoga voor volwassenen.De kinderen leren hun lichaam beter kennen.Ook het zelfvertrouwen zal groeien en ze worden sterker en soepeler. Het gaat bij de yogales niet om wie de beste is! Het motto is dan ook: Je bent goed zoals je bent!

Door het speelse karakter van de les hebben de kinderen met hun ouders/begeleiders veel plezier samen en iedereen is er enthousiast over.

Nieuwsgierig geworden? Probeer een proefles, en ervaar wat yoga is....

Voor meer informatie of het aanvragen van een proefles kunt u telefonisch contact opnemen: tel:0617439827

Sabine Fransen

Kinderyoga de kikker

Bericht Zoeken