logo
Midden Brabant

Nieuwsoverzicht

Eerste Prise d'eau G- Golf Open
Thursday 27 July 2017

Op zaterdag 23 september wordt op de Par3 baan de eerste Prise d' Eau G- Golf Open gehouden. De start is om 10.00 uur. Het ochtendprogramma bestaat uit de ontvangst, het uitreiken van de scorekaarten en aanvang skills. Na de gezamenlijke lunch volgt er een Shotgun wedstrijd op de mooiste Par 3 baan van Nederland.

Om 16.00 u zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Toeschouwers zijn van harte welkom!

Voor meer informatie over G- Golf klik hier


Sportglossy over Tilburg
Monday 17 July 2017

Er is een speciaal magazine verschenen over sport in Tilburg: Sportief Tilburg 2017-2018. In het magazine onder meer interviews met skateboarder Magic van Heeswijk, ex-international Joris Mathijsen en ijshockeyer Diederick Hagemeijer.

Bij hockeyclub Were Di Tilburg werd op 6 juli de sportglossy Sportief Tilburg 2017-2018 gelanceerd. Wethouder Hans Kokke overhandigde de eerste 5 exemplaren aan 'verenigingsleiders van de toekomst'.

Tilburg is een stad waarbij de verbinding met sport erg belangrijk is. Dit is dan ook terug te zien in de glossy met eerlijke sportverhalen, unieke sportprojecten en mooie sportinitiatieven. Talenten van sportverenigingen en onderwijsinstellingen komen meerdere malen aan het woord. Maar ook het bedrijfsleven en het Sportbedrijf zie je in het blad.

Daarnaast wordt er teruggeblikt op de titel die Tilburg in 2016 met trots mocht dragen: European City of Sport én natuurlijk vooruit geblikt op het EK voetbal voor vrouwen wat vanaf 16 juli start gaat.

Lees het blad hier

NOC*NSF Paralympische Talentdag op 15 oktober!
Thursday 13 July 2017

Voor de Paralympische Spelen van 2020 en 2024 zijn wij daarom op zoek naar nieuw talent!

Op zondag 15 oktober 2017 vindt in Amsterdam de negende NOC*NSF Paralympische Talentdag plaats.

Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van de deelnemende sporters.

NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden.

Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Voor meer informatie over de Paralympische Talentdag, zie www.paralympisch.nl/talentdag

Wie zoeken wij?

Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een handicap.

Deze handicap kan verschillen van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie.

Voor specifiekere informatie zie www.paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch.

Hierin staat ook de link naar de Paralympische Sportwijzer, waarin de sporten en de verschillende handicaps worden benoemd.

Mooie film van Bewegen om gezien te worden
Monday 10 July 2017

Afgelopen seizoen is er een beweeggroep opgezet in het kader van de pilot "Bewegen om gezien te worden". een samenwerking van de gemeente Tilburg, Bartimeus en Whise.

In MFA Het Spoor hebben mensen met een visuele beperking beweeglessen gekregen onder leiding van twee beweegdocenten en een aantal PA-ers in opleiding.

Vanaf September wordt deze pilot groep structureel. Als u belangstelling hebt kunt u meer informatie vragen door een mail te sturen naar ester.rosmolen@tilburg.nl

Klik hier om een filmpje te bekijken.

G=Team SVG Kampioen Special Olympics in Luxemburg!
Monday 10 July 2017

Afgelopen weekend is SO Team NL (SVG Tilburg) kampioen bij het internationaal SO voetbal evenement in Luxemburg geworden! Na 7 gewonnen en 1 gelijk spel werd het een prachtige finale wedstrijd tegen Luxemburg! Gewonnen met 2-1!

Een dag vol inspiratie voor mensen met een handicap!
Monday 10 July 2017

Sporten en bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook erg leuk om te doen. Je werkt aan een goede conditie en bouwt sociale contacten op. Helaas zien we dat de sportdeelname onder mensen met een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of andersoortige beperking achterblijft. En dat terwijl een handicap absoluut geen belemmering hoeft te zijn om te gaan sporten. Voor iedereen met een handicap is er sportaanbod. Soms moet je alleen even dat extra zetje krijgen, of weten waar de mogelijkheden liggen.

Die ontdekkingstocht start bij de Nederlandse Loterij Sport Tour. Een tour langs een aantal grote topsportevenementen van TeamNL in Nederland. Tijdens deze dag vol inspiratie voor sporters met een handicap, kunnen deelnemers bij de stand van de Nederlandse Loterij Sport Tour zelf een aantal sporten uittesten en onder begeleiding van de trainers en begeleiders van Uniek Sporten ontdekken wat er allemaal mogelijk is met een handicap. Als kers op de taart hebben de deelnemers gratis toegang tot het sportevenement. Al met al een topdag vol inspiratie voor mensen met een handicap!

Kom naar de Nederlandse Loterij Sport Tour!

Op vrijdag 14 juli staat de Nederlandse Loterij Sport Tour tussen 13.00 en 20.00 uur bij de Asics NK Atletiek in Utrecht, op vrijdag 25 augustus zijn we te gast bij het Rabobank EK Hockey in het Amsterdamse Bos en op vrijdag 15 september (ochtend) is de Grand Final Triathlon in Rotterdam de topsportomgeving waar de Nederlandse Loterij Sport Tour aanwezig is.

Nederlandse loterij Sport Tour

Ken je iemand met een handicap of beperking?

Ken jij iemand met een handicap of beperking die een sportieve droom heeft of de eerste stappen in de sportwereld nog moet maken? Vertel hem dan over de Nederlandse Loterij Sport Tour en stuur dit bericht door! Hij of zij kan zich opgeven voor één van bovenstaande evenementen, via info@nederlandseloterijsporttour.nl. Na opgave ontvangt diegene van ons een startbewijs voor gratis toegang tot één van de sportevenementen, samen met alle praktische informatie. Meer informatie is ook te krijgen via info@nederlandseloterijsporttour.nl.

Sporten maakt gelukkig

Dat een handicap absoluut geen belemmering hoeft te vormen om te sporten ervaart rolstoeltennister Donna Jansen (18) iedere dag: “Door het tennissen voel ik me deel van iets moois, in plaats van een buitenbeentje. Op de tennisbaan is iedereen gelijk. Sporten maakt mij gelukkig en zorgt tegelijkertijd voor een uitlaatklep.” Donna is geboren met heupluxatie en kan door chronische pijn niet lang lopen en staan. Via Facebook kwam zij in aanraking met een groep rolstoeltennissers en heeft ze voor het eerst kennis gemaakt met de sport. Donna speelt veel toernooien en heeft als doel om naar de Paralympische Spelen te gaan. Tegelijkertijd wil zij ook anderen inspireren om hun eigen uitlaatklep via de sport te ontdekken en steunt zij de Nederlandse Loterij Sport Tour.

Een initiatief van

Nederlandse Loterij heeft als missie bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Een flink deel van onze opbrengst wordt gebruikt om sport en beweging voor iedereen toegankelijk te maken. Van jong tot oud, van Olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Nederlandse Loterij is partner van NOC*NSF, TeamNL en Fonds Gehandicaptensport.


Sportdagen voor jongeren met een motorische beperking
Monday 10 July 2017

Ready to sport!

De Rabobank Foundation gaat de gehandicaptensport in Nederland versterken, door met name meer mogelijkheden te creëren voor jongeren (t/m 20 jaar) met een motorische beperking. In samenwerking met NOC*NSF worden de komende jaren meerdere Ready to sport!-dagen georganiseerd, om zoveel mogelijk jongeren in deze doelgroep kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegvormen, zodat ze het plezier van sport kunnen ervaren. Tijdens deze dagen krijgen ze de kans om allerlei sporten te beoefenen en worden ze uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Kinderpersconferentie Olympic Day

Waar wordt Ready to sport! georganiseerd?

In totaal worden in 2017 negen dagen georganiseerd, in de maanden juli t/m november, in de weekends. De eerste dag is inmiddels definitief gepland: op zaterdag 15 juli op Papendal in Arnhem! Dit is tevens de officiële aftrap van het project en de samenwerking tussen de Rabobank Foundation en NOC*NSF. De volledige lijst met data en locaties vind je hieronder:

- 15 juli Papendal (Sporthal Zuid)
- 9 september Rotterdam
- 23 september Amsterdam (Friendship Centre/ALO)
- 30 september Den Haag (Sportcampus Zuiderpark)
- 7 oktober Eindhoven (Sporthal de Vijfkamp)
- 14 oktober Heerenveen (Sportstad Heerenveen)
- 21 oktober Zwolle (Windesheim)
- 28 oktober Beek (De Haamen)
- 4 november Utrecht (Nieuw Welgelegen)

Klik om je aan te melden voor de Ready to sport!-dag op zaterdag 15 juli op Papendal!

Meer weten over Ready to sport! of je alvast aanmelden voor één van de dagen? Mail dan naar gehandicaptensport@nocnsf.nl

Sport- en Zorgatelier Oisterwijk biedt nieuwe beweegkansen!
Monday 03 July 2017

Sportmix en Fitness: nieuwe beweegactiviteiten bij Sport & Zorgatelier in Oisterwijk.

,,We zitten allemaal in hetzelfde schuitje hier. Maar ik kan weer sporten. Bewegen. Een jaar terug zat ik nog in een rolstoel. Ik ben heel tevreden met de training hier in Oisterwijk.”, aldus één van de deelnemers.

Vanaf heden biedt team ‘WY-Bewegen!’ een nieuw sport- en beweegaanbod voor mensen met NAH of een andere chronische aandoening.

Voor mensen met een beperking is deelnemen aan regulier sport- en beweegaanbod niet altijd vanzelfsprekend. Met een gevarieerd aanbod aan sport- en beweegactiviteiten ontdekt u beweegkansen. Door goede begeleiding leidt dit tot een positieve ervaring. Aansluiting naar een regulier sportaanbod wordt, indien mogelijk, samen met u bekeken.


Heeft u nog vragen over de Sportmix en/of Fitness? Dan horen wij dit graag, hiervoor kunt u bellen naar 06-42059520 of mailen naar jellevandenelzen@wyzorg.nl.

Bericht Zoeken